Награди

 • 2023

  За девета поредна година се проведе връчването на най-престижните бизнес награди "КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА", организирани от списание и клуб Business Lady. Събитието отличи общо 20 компании, институции и медии за техния изключителен принос в различни области като развитие на човешкия капитал, непрекъснато повишаване на качеството на предлаганите продукти, ефективност и прозрачност, конкурентоспособност и иновации, клиентски подход, успешен бизнес модел, ноу-хау, добро пазарно позициониране и устойчиво развитие.

  С гордост съобщаваме, че АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД отново се нареди на ПЪРВО МЯСТО в сектор Строителство и инженерство. Тази заслужена награда беше връчена на арх. Весела Мирянова, изпълнителен директор на компанията, като признание за безспорния успех и отлично представяне.

  Наградите "КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА" имат за цел да представят успешни управленски модели, ефективни бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал. Те вдъхновяват предприемачеството в българската общественост и подкрепят стартиращите компании в страната. Свързани с богат професионален опит, иновации, устойчиво развитие и успешен мениджмънт, наградите признават и поощряват високите постижения в конкурентната бизнес среда и положителния обществен имидж.

  29.05.2023г.

  За тринадесета поредна година на официална церемония бяха връчени годишните награди на списание и клуб Business Lady. Отличията се връчват за най-голям принос на българската делова жена в различни категории. Събитието посрещна близо 150 личности от бизнес средите, политиката и културата. В сектор „Строителство и архитектура” първото място отново бе отредено на арх. Весела Мирянова, съосновател, изпълнителен директор и мажоритарен собственик на АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД.

  26.04.2023г.

 • 2022

  На официална церемония по награждаването в националния конкурс "СГРАДА НА ГОДИНАТА" 2022, сграда СИЯНИЕ спечели ПЪРВА НАГРАДА в катергория "ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ОТ 5 000 ДО 10 000КВ.М. РЗП".
  АРТЕКС получи наградата за инвеститор, проектант и строител.

  15.12.2022г.

  На тържествена церемония по случай 15 годишния юбилей на Камарата на Строителите в България, АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД беше отличена със ЗЛАТНА НАГРАДА в годишната класация на КСБ за постигнати добри резултати през 2021г. в изпълнението на СТРОЕЖИ ОТ ВИСОКОТО СТРОИТЕЛСТВО, ПРИЛЕЖАЩАТА МУ ИНФРАСТРУКТУРА, ЕЛЕКТРОННИ СЪОБЩИТЕЛНИ МРЕЖИ И СЪОРЪЖЕНИЯ.

  31.10.2022г.

  На тържествена церемония по връчването на седмите „Годишни награди на Imoti.net“, което се проведе на 17 май в хотел Hyatt Regency Sofia, бяха отличени най-добрите представители на имотния сектор за 2021г.
  Наградата за жилищен "Имот на годината" спечели бутикова сграда СИЯНИЕ, изпъкваща с дръзката си архитектурна визия и оригиналност, изпълнена с безупречното качество на АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД. 

  17.05.2022г.

 • 2021

  На официална церемония, сграда ДИАМАНТ II спечели първа награда в катергория "ЖИЛИЩНИ СГРАДИ НАД 10 000КВ.М. РЗП" в националния конкурс СГРАДА НА ГОДИНАТА ЗА 2021г.
  АРТЕКС получи наградата за инвеститор, проектант и строител.

  15.12.2021г.

  За десета поредна година бяха връчени годишните награди на списание и клуб Business Lady. Наградите се връчват за най-голям принос на българската делова жена в различни категории. Събитието се състоя на 9ти юни, в Интер Експо Център, който посрещна личности от бизнес средите, политиката, културата и приятели на списанието. Организаторите бяха подбрали 25 категории от обществения живот, бизнеса и медиите, а 27 дами бяха отличени.

  В различни БИЗНЕС СЕКТОРИ бяха отличени общо пет успешни мениджъри – арх. Весела Мирянова, изпълнителен директор на Артекс Инженеринг АД получи приз в сектор Строителство и архитектура, за „Утвърждаване на бизнес компания като бранд на доверието”.

  09.06.2021 г.

 • 2020

  АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД беше определена като КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА за 2020г. в категория "Строителство и инженерство" в конкурса за връчване на годишните награди "Компания на годината", организирана за шеста поредна година от сп. Bulgaria Business Review, сп. Business Lady и Business Lady Club.

  АРТЕКС получи официално признание и статуетка за положените усилия в посока развитие на човешкия капитал, непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт / услуга, ефективност и прозрачност, конкурентоспособност и иновации, клиентски подход, успешен бизнес модел, ноу-хау, добро пазарно позициониране и устойчиво развитие. 

  Наградите на „Компания на годината” са продължение на основната цел на двете издания Business Lady и Bulgaria Business Review - да споделят успешни бизнес модели, да бъдат трибуна за различни професионални успехи, лични качества и достижения.

  13.07.2020г.

  Арх. Весела Мирянова получи награда за личност-вдъхновител в категория „Архитектура и строителство“, с която бе отличен приносът й в областта на иновативния мениджмънт и налагането на нови стандарти в строителството. 
  Отличието беше връчено от Business Lady Awards 2020. 

  Във философията на АРТЕКС са внедрени много от личните ценности на арх. Весела Мирянова – етичност, висок морал, достойнство, вяра в красотата и доброто. Това е и причината архитектурата да не е просто професия за арх. Мирянова, а път към съвършенството. А сградите, създадени от „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ“ АД, са послание към бъдещите поколения, в които са вградени името, уменията и честта на създателите им - казаха организаторите на Business Lady Awards 2020 при награждаването. 

  Наградите Business Lady Awards целят да откроят успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, като по този начин дадат гласност и поощрят женското предприемачеството сред българската общественост.

  Затова не е изненада, че това е четвъртото отличие за арх. Мирянова от Business Lady Awards. “Всяко едно отличие е много важно за нас, защото така виждаме, че трудът ни е забелязан и че доверието към нас расте с всяка изминала година. Но тази награда има особена стойност за мен, защото ми дава увереност, че успехът на деловите жени е все по-видим в България“ - сподели арх. Весела Мирянова.

  01.07.2020г.

  На 19.06.20г. се проведе благотворителната кампания „За величието на храма“ в помощ на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, което е финалното събитие от кампанията „Балът на строителите и архитектите“.

  В рамките на събитието бяха раздадени тазгодишните Национални награди за строителство и инвестиции, като АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД беше отличена с две награди в две категории. Сграда ДИАМАНТ 2, получи статуетката за първо място в категория „Високо жилищно строителство“, а в категория „Строителство на многофункционални сгради“, сграда АВИГЕЯ получи трето място.

  Наградите прие арх. Пламен Пламенов Мирянов, управител АРТЕКС ПРОЕКТ, с впечатляваща реч:

  „Скъпи гости, както знаете, на днешния ден Светата Православна църква отбелязва деня на Преподобний Паисий Хилендарски. Той е първият, който призовава към просвещение, духовен напредък и самоосъзнаване.

  За мен е важно, че тъкмо днес се събираме с всички вас, за да направим своето дарение за храм-паметник Ал. Невски. Символично е, че тъкмо най-достолепният и емблематичен български храм е изграден с даренията на цялата нация.  110 години по-късно виждаме ясно как Бог руши материята, навярно за да провери отново дали е жива духовната ни тъкан. Нека възстановявайки тази архитектура, успеем да възкресим и живата ни връзка с Всевишния, и се завърнем в лоното на християнските ценности и непреходните морални добродетели. Защото, както казва един одухотворен приятел, „никое общество не се нуждае така отчаяно от спомена за духовното си величие, както онова, което смята, че може да мине и без него".
  А както пише и един любим поет, чието име тази година споменаваме по повод 170 годишнината от неговото рождение:

  „Недей оставя без звездица
  моряка, в нощний мрак остал
  без утро мъничката птица,
  народите – без идеал.
  Благодаря ви!“

 • 2019

  За седми пореден път глобалната организация „Superbrands” връчи своите награди за отличен брандинг на водещи потребителски и бизнес марки на българския пазар.
  АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ е удостоена за трети пореден път като най-силната бизнес марка в жилищното строителство.

  27.11.2019г.

  На официална церемония по награждаването на годишните награди на списание и клуб "Business Lady Awards 2019", арх. Весела Мирянова, Председател на Съвета на директорите на "АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ" АД, получи наградата в категория Строителство и архитектура за Съвършенство в управлението на архитектурна компания, стабилен растеж и безкомпромисност на качеството на строителството. 12.06.2019г.

  "АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД" беше наградена за "Високи стандарти, устойчивост и функционалност, добавена стойност и отговорност към клиента и града" в категория "Строителство и архитектура" от конкурса "Компания на годината"

 • 2018

  Сграда ДИАМАНТ спечели наградата "СГРАДА НА ГОДИНАТА" в категория Жилищни сгради над 20 000кв.м. РЗП в националния конкурс "СГРАДА НА ГОДИНАТА" за 2018г. На официална церемония, АРТЕКС получи наградите за инвеститор, проектант и строител.

  Сграда АГАПЕО беше номинирана в категория "Жилищни сгради от 10 000кв.м. РЗП до 20 000кв.м. РЗП" в националния конкурс "СГРАДА НА ГОДИНАТА" за 2018 г.

  Сграда АНДРОМЕДА беше номинирана в категория "Жилищни сгради до 10 000кв.м. РЗП" в националния конкурс "СГРАДА НА ГОДИНАТА" за 2018 г.

  Сграда АРИА беше номинирана в категория "Жилищни комплекси от многофамилни сгради" в националния конкурс "СГРАДА НА ГОДИНАТА" за 2018 г.

  За 7-ми път, на официална церемония сп. "Business Lady" връчи своите награди в 12 категории. В категория "Строителство и архитектура" престижната награда "ЗЕЛЕНИ ПРАКТИКИ, ВИСОКИ СТАНДАРТИ И ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ" бе връчена на арх. Весела Мирянова - Изпълнителен директор на АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД, което за пореден път е доказателство за това, че АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД е на висотата на авангардната естетика и архитектура, иновативните строителни технологии на 21-ви век и предоставя това качество на живот, което може да предостави само компания, поставяща в центъра си щастието на човека.

  12.06.2018 г.

  АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД беше отличена с най-високата награда - първо място - в категория "ИНВЕСТИТОР С ВИЗИЯ" на годишните награди на b2b Media. Наградата бе дадена конкретно за проекта на компанията - 100-метрова жилищна сграда ЗЛАТЕН ВЕК, ул. Златен рог, кв.Лозенец. АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД бележи началото на новия ЗЛАТЕН ВЕК на България със спечелилата своя едноименна сграда ЗЛАТЕН ВЕК, носеща символиката на промяната; на силния устрем към развитие и съвършенство и която служи като емблематичен знак, че България е на прага отново да засвидетелства своя разцвет и да стъпи в бъдещето като една истински достойна европейска държава. 

  08.06.2018 г.

  На официална церемония по награждаването на конкурса на b2b Media "НАЙ-ЗЕЛЕНИТЕ КОМПАНИИ В БЪЛГАРИЯ", АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД спечели I-вото място за най-зелената компания в България в категория "Строителство и недвижими имоти".

  11.05.2018г

  АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД спечели наградата за Устойчиво развитие и иновации в строителството и архитектурата в четвъртото издание на „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА -Успехът на фокус“, организирани от сп. Bulgaria Business Review, сп. Business Lady и Business Lady Club.  Призът бе връчен на арх. Весела Мирянова, изпълнителен директор на компанията.

  Фондация „НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ” и арх. Пламен Пламенов Мирянов бяха удостоени с отличие в категория ЛИЧНОСТ – ВДЪХНОВИТЕЛ, за Инвеститор в християнските и национални традиции на България на събитието „КОМПAНИЯ НА ГОДИНАТА - Успехът на фокус“.

 • 2017

  Арх. Пламен Мирянов, собственик и председател на съвета на директорите на „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ” АД е носителят на десетата титла "Мениджър на годината" за 2017г.

  „Аплодисменти за достойния български бизнес!Тази награда е за целия истински български достоен бизнес, за всички, които с възрожденски дух градят бъдещето на България. Вярвайте в България, моля ви, нека всички заедно я издигнем до отличник на Европа",  бяха първите думи на арх.Мирянов. Той наруши сценария и покани на сцената своята съпруга, която е и негов дългогодишен съдружник и партньор в компанията, за да споделят заедно приза и да вдигнат заедно кристалната статуетка на Мениджър на годината.

  За поредна година АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ спечели първа награда в категория „Жилищни сгради"на официална церемония по награждаването на Националния конкурс „Сграда на годината" 2017, със  сграда ЛЕТЕРА.

  На официална церемония във Виена, организирана от банка Гутман, АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД получи престижните 4 награди „The Gutmann Awards for the Most Outstanding Family Businesses in CEE 2017”, за най-успешен фамилен бизнес за Централна и Източна Европа. АРТЕКС има най-високи точки поради своята репутация. АРТЕКС е най-добрата семейна компания в България и в Източна Европа въз основа на всичките си показатели. Критериите, по които беше оценена са следните:

  Най-добър семеен бизнес в семейното управление:
  · Функциониращ семеен съвет
  · Семеен бизнес протокол
  · Структурирана програма за обучение за включване на следващото поколение
  · Ясен набор от ценности, мисия и визия, които се предават активно на следващото поколение
  · Формален и добре функциониращ съвет на директорите
  · Ясен план за пенсиониране

  Най-добър семеен бизнес във филантропията и социалното участие:
  · Добри трудови политики
  · Няколко награди от гледна точка на обслужване на клиентите
  · Отлични отношения с доставчиците
  · Те участват в подпомагането на тяхната общност да процъфтява
  · Активно внасяне на културни приноси в тяхната общност

  Наградите бяха приети от дъщерята и внука на фамилията - Лили Мирянова и Кристиян Мирянов.

  Сграда ДИАМАНТ и сграда ЛЕТЕРА, изпълнени от АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД, получиха награда за "Най-иновативни сгради на годината за 2017" от b2b Media

  На годишните награди на списание и клуб "Business Lady", в категория "ГРИЖА ЗА ОБЩЕСТВОТО", бе връчена награда на фондация "НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ" за "КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА 2016".

 • 2016

  На официална церемония на "Компания на годината 2016", в категория "СТРОИТЕЛТВО И АРХИТЕКТУРА", бе връчен приза на АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД за "КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА 2016".

  На официална церемония по награждаването на Националния конкурс „Сграда на годината" 2016, АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ спечели първа награда в категория „Жилищни сгради" със сграда ЛАТИНКА СЕДЕМ.

  АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД спечели конкурса за "НАЙ-ЗЕЛЕНИТЕ КОМПАНИИ В БЪЛГАРИЯ" в категория "Строителство, недвижими имоти, търговски площи и бизнес сгради".

  За пета поредна година бяха връчени годишните награди на сп. Business Lady. В сектор СТРОИТЕЛСТВО И АРХИТЕКТУРА призът бе връчен на  арх. Весела Мирянова, изпълнителен директор на „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ” АД.

  На годишните награди на Superbrands, АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД получи Сертификат за "Бизнес супербранд"

 • 2015

  На официална церемония по награждаването на Националния конкурс „Сграда на годината" 2015, АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ спечели наградата за номинация в категория „Жилищни сгради и комплекси" с Луксозен жилищен комплекс СТЕЛА БОЯНА. Комплексът е проектиран от АРТЕКС ПРОЕКТ ЕООД и е изпълнен от АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД.

 • 2014

  "АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД" получи Сертификат за златен партньор на Пощенска банка в ипотечното кредитиране

  На официална церемония по награждаването на Националния конкурс „Сграда на годината" 2014, АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ беше отличена с Грамота за високо оценена номинация в категория „Жилищни сгради и комплекси" с Луксозна бутикова сграда ЕЛЕМАГ ДИПЛОМАТ , ул. „Елемаг" 32. Сградата е проектирана от АРТЕКС ПРОЕКТ и е изпълнена от АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ.

 • 2012

  За пореден път АРТЕКС доказа, че се движи устремено напред, макар и в период на криза. На официална церемония по награждаването на Националния конкурс „Сграда на годината" 2012, АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ беше отличена с Първо място в категория „Жилищни сгради и комплекси" с Бутиковата сграда АРТ ГРИЙН, ул. „Оборище" 109. Сградата е проектирана от АРТЕКС ПРОЕКТ и е изпълнена от АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ.

 • 2011

  Първото място в конкурса „Фасада на годината, сезон - Есен 2011", организиран от Баумит България ЕООД, спечели сграда PREMIUM от комплекс СВЕТИ КИПРИЯН, жк.„Младост" 2, гр. София. Сградата е проектирана от АРТЕКС ПРОЕКТ, а инвеститор и изпълнител е АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ.

  Първо място в конкурса на b2b Media Group за „Най-зелените компании в България 2010" в категория „Строителство и недвижими имоти".

  Първото място в конкурса „Фасада на годината, сезон - Пролет 2011", организиран от Баумит България ЕООД, спечели многофункционална сграда на ул.„Тинтява" 13А гр. София, кв.„Изток". Сградата е проектирана от АРТЕКС ПРОЕКТ, а инвеститор и изпълнител е АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ. Видео от награждаването можете да гледате тук.

  Първо място за „Строител на 2010 г.” в категория „Жилищно строителство” в конкурса на в. „Строителство имоти”.

 • 2010

  Златен юбилеен знак на Българската стопанска камара в категория „Иновация” на годишните награди „ИН-5” за принос в развитието на българската икономика.

 • 2009

  „Строител на 2009” в категория „Жилищно строителство" за бутиковата сграда на ул. „Васил Друмев”.

  Национален приз „Човек на 21. век” в категория „Жилищно строителство”.

  Жилищен комплекс СТЕЛА БОЯНА – победител в международния конкурс „Най-добър проект” за 2009 г., категория „Най-добър градски проект”.

  Почетна диплома от БТПП за АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ като производител на качествен български продукт.

 • 2008

  Бизнес дама на 2008 г. Арх. Весела Мирянова, зам.-председател на СД на АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ.

  Номинация за „Сграда на годината” в категория „Жилищни сгради и комплекси” с жилищна сграда ЛОТОС, кв. „Полигона”.

 • 2007

  На официална церемония по награждаването на Националния конкурс „Сграда на годината" 2007, АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ беше отличена с Първо място в категория „Жилищни сгради и комплекси" с комплекс СЕКВОЯ, ул. „Латинка" 9. Сградата е проектирана от АРТЕКС ПРОЕКТ и е изпълнена от АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ.

 • 2006

  Сребърен сертификат за 2006 г. За „Най-добра строителна практика” в категория „Големи фирми” – от Камарата на строителите в България.

  "АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД" получава Диплом от Българска стопанска камара за "Усвояване на нова технология, позволяваща производство на зелени фасади с естествена растителсност, вентилируеми фасади и климатични системи с рекуперация и регенерация на топлина"

  Награда „Най-добра строителна фирма” за 2005 г. от ОП София на Българската строителна камара.

 • 2004

  „Сграда на годината" в категория „Градски хотел” с хотел КРИСТАЛ ПАЛАС – ул. „Шипка”, гр. София.

Затвори