• ДИАМАНТ, ЗАЩОТО Е ЗАВИНАГИ

  Никой не дарява диамант и никой не приема диамант без увереността, че прави най-добрия избор. Диамантът е съвършеното творение на природата, а ДИАМАНТ II е съвършеният отговор на мечтата за красив и устойчив дом в София.
  Вашето жилище в елегантния архитектурен ансамбъл може да бъде в 15-етажната сграда А, 16-етажната Б или 17-етажната В, а автомобилът ви – в един от подземните гаражи на две и три нива. Апартаментите са 2-3-4-стайни и многостайни, като площта им варира от 55 до 483 кв. м. Специална черта на ДИАМАНТ II са озеленените тераси със значителна площ към някои от апартаментите. Преобладаващото изложение е южно, а стъклото, завзело фасадата, кани слънцето у дома, осигурява естествено осветление на стълбищата и с играта на лъчите напомня за фасетите на диаманта. Сградните тела, макар и високи, изглеждат ефирно леки в своята среда. Изтънчена простота и всепроникващо качество – това създава благородния облик на ДИАМАНТ II.

 • ЛЕКОТА НА ОБИТАВАНЕ

  Независимо дали новата страница от Вашата лична или семейна история започва с А, Б или В и коя от трите диамантени сгради ще отвори пред Вас вратите си за мечтания нов дом, той ще Ви посрещне с лекотата и с дъха на комфорта заобиколен от свежестта на природата, отразена в прозорците, с уюта и удовлетворението породени от уредения бит. ДИАМАНТ II е в живителната близост с Ловния парк и горната част на Борисовата градина и е заобиколен с нови зелени площи по специален проект около своите сгради, които представляват и елегантно, изтънчено продължение на знаковия столичен парк. Внушителното фоайе неусетно Ви кани към дискретните градини, където растителните видове са специално подбрани, а ежедневната грижа за тях гарантира свежестта им през цялата година. Подобрената инфраструктура с изградени пътеки и велоалеи, Ви стимулират по-често и съвършено естествено да се насладите на познатата тиха отмора и семейни разходки по алеите на градския парк.

 • ЕКОЛОГИЧЕН ИДЕЕН ЗАМИСЪЛ

  Еко-отговорно е не само Вашето мислене и поведение, екологични са идейният замисъл, изграждането и цялостното въздействие на Вашия нов дом върху околната среда. Щадящ към града и средата му, Вашият дом е символ на комфорт в духа на устойчивото развитие заради екологичните материали, от които е изграден, заради доказания им произход и безупречните технологии, заради топло и шумо изолацията си, заради оптималните параметри постигнати с безкомпромисното изпълнение на всички покрития на стени и настилки, където с професионализъм, усет и внимание към най-малкия детайл се ражда перфектният - ДИАМАНТ II.

 • У ДОМА Е БЪДЕЩЕТО

  За последните 27 години в АРТЕКС успяваме да сме в крак с изискванията на клиента, на обществото и околната среда. Стараем се да предлагаме истински отговорен и достоен продукт - ПРОДУКТ ДИАМАНТ, който да служи безкомпромисно на всеки един от трите компонента - клиент, общество, околна среда.
  Времената скоростно се менят, изискванията КЪМ СГРАДИТЕ НА БЪДЕЩЕТО стават все повече. Заедно с тях нарастват методите и технологиите, които да бъдат внедрени в тях. Фасадите стават по-дръзки, сградите все по-високи, материалите все по-устойчиви, използваните системи и технологии все "по-зелени". В отговор на всички тези изисквания, АРТЕКС представя на София СВОЯ ВТОРИ ДИАМАНТ.

 • ПРИРОДОСЪОБРАЗЕН НАЧИН НА ЖИВОТ

  ДИАМАНТ II се обвързва със природосъобразния начин на живот и чрез проектирания ресторант на три нива с меню, подчинено на биопродуктите. Свежи натурални продукти ще предлага и предназначеният за това биомагазин. Медицинският център, от своя страна, дава усещане за сигурност особено като се има предвид големият интерес на семейства с деца към ДИАМАНТ II. Обитателите, както и живеещите в района, могат да се възползват от мега спа-центъра (басейн, фитнес, зали за игри, йога, пилатес) на намиращия се в съседство ДИАМАНТ. Самият диалог на двете сгради оживява, разхубавява и изпълва с нови възможности средата, към която АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ поема професионален и граждански ангажимент. Появява се още едно оживено от детски игри и смях място, одухотворено от тези, които обичат активния живот, природата и София.

 • В АРТЕКС разбираме, че домът и средата, които човек обитава, са първата стъпка към здравословния начин на живот.
  Новата сграда ДИАМАНТ II улавя слънчевите лъчи – по-голямата част от жилищата са с южно изложение. Паркирането е подземно, създадени са нови зелени площи.
  Предвиденото заведение за хранене на три нива, внушителното фоайе към проектираната вътрешна градина и спокойствието да живееш толкова близко до парка – всичко това допълва облика на бижуто, в което технологиите са високи, но дискретни, а луксът е лекотата на безгрижния бит.
  Защото чистотата, блясъкът и класата на диаманта не могат да бъдат надминати...

Затвори