Сграда ДИАМАНТ
кв. "Изгрев"
Назад
 • ПЪРВА СТРАНИЦА В КАЛЕНДАРА НА REYNAERS ЗА 2020 ЗА ЦЯЛ СВЯТ!

 • НАЙ-ЛУКСОЗНАТА ЖИЛИЩНА СГРАДА В СОФИЯ - ДИАМАНТ

  Престижна и внушителна.
  Изтънчена и въздушно лека с всепроникващата си светлина.
  Да се впише и да се открои – едновременно.
  Това е сграда ДИАМАНТ.
  Гнездото на перспективно мислещия човек е някъде там.

  Далеч от всичко униформено, равно, предвидимо, ДИАМАНТ изненадва и завладява със своята визия. Сграда без представителна фасада и гръб, а прекрасна във всеки ракурс – подобно на диаманта. Класически семпла и модерно провокативна сграда, внушителна и изтънчена, здраво стъпила на земята и зареяла поглед в небето... Обгърналото я стъкло отнема от усещането за масивност. Ту пропуска лъчите в дома, ту се превръща в огледало, което удвоява слънцето и бягащите облаци. От своя страна, просторните тераси напомнят, че тук жилището не е сбор от стени, сред които да се изолираш от света, а място, където да се насладиш на свежестта на утрото, на очарованието на залеза.
 • НОВ ЛУКСОЗЕН ДОМ В ИЗГРЕВ ОТ АРТЕКС

  При сграда "ДИАМАНТ" всичко е на показ – отразява небето, облаците, лъчите на залези и изгреви. Стъклените повърхности отнемат от усещането за тежест,създават чувството за импозантност, въздушност и лекота.
  Силуетът излъчва енергия, създава стимулираща среда за живот. Всеки прозорец предлага безкрайни панорами, които издигат мислите и разширяват светогледа.
  Съвременният човек има нужда от кътче, в което се чувства защитен и спокоен, но и от онази среда, която го отваря към света и го вписва в него.

  ДИАМАНТ – това е иновативна естетика, която съживява сетивата, зарежда с енергия и решителност, а това означава, че сградата е точно на мястото си: в една модерна столица.

  Просторът по вертикал и хоризонтал дава възможност за поразителни интериорни решения, неприложими или неестествени на друго място. ДИАМАНТ дава друга перспектива на ежедневието: и с престижния адрес, и с живота без битови грижи, и с несравнимата панорама. В София като в София – на висота!
 • ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО - ДА СЪЗДАДЕМ УНИКАЛЕН НОВ ДОМ

  Новият проект ДИАМАНТ на АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ смело отправя предизвикателство към творческия гений на всички- архитекти, проектанти, дизайнери, строители и бъдещи обитатели.

  В София хората не търсят покой и уединение, а динамиката на деня, несравнимите възможности за контакти, стимулиращото усещане да си част от един пулсиращ свят. Естествено е активният човек, който обитава този вертикален град, да очаква необходимото за своята работа и за своя отдих. Затова самите апартаменти започват от петия етаж, до там са откритите пространства на огромните фоайета, а пред тях-уникалните външни градини, уютните места за бизнес и приятелски срещи, детските площадки и спа-центърът.
 • ВАШИЯТ НОВ ДОМ В ИЗГРЕВ - ТОВА Е СГРАДА ДИАМАНТ

  ВПЕЧАТЛЯВА ВИНАГИ КЛАСАТА
  Сградите на АРТЕКС не са „остров на благополучие“, а облагородяват средата с подобрена инфраструктура, със специално осветление и поддържани зелени площи.

  Остарелите предубеждения спрямо високото строителство ще се разсеят именно от сгради като ДИАМАНТ, които ще разкрият колко луксозно, приятно и здравословно може да се живее в тях. Ситуиран възможно най-благоприятно в терена, построен със суровини и материали с доказан произход и с най-съвременни технологии, домът тук е не само великолепно ослънчен, шумо- и топлоизолиран, но и икономичен в енергопотреблението си. Да си спомним и че жилищата в една компактна и споделена среда харчат чувствително по-малко ресурси от „разпръснатите“ на голям терен. Грижата за човека и природата тук не е някакво пожелание или лозунг, а е вградена във всяка стъпка на проекта.

  Защо ДИАМАНТ? Някои навярно ще асоциират името с „Диамантите са вечни“ или с „Диамантите са най-добрият приятел на едно момиче“ и сигурно ще имат предвид неостаряващото момиче София. Или ще видят в играта на слънцето по сградата онова преливане на лъчи, което ни омагьосва в камъка с най-висока класа? Или ще си спомнят за изключителната твърдост и устойчивост, за безсмъртието на диаманта? А може би със своето творение АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ ни напомня, че когато някой поднесе на някого диамант, той символично му обещава чистота, светлина и преданост.
 • ДИАМАНТ, КОЙТО ЗАРЕЖДА СЪС ЗДРАВЕ

  Глътката чист и свеж въздух – с нея започва здравословният начин на живот; тя няма заместител. Истински добрите технологии за дома са хуманни: те взаимодействат с природата, допълват я или дори я доставят, където тя не достига на човека. А хората, истински загрижени за качеството на жизнената си среда, инвестират в нейната природосъобразност. С ДИАМАНТ АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ предоставя на клиентите си авангардното и доказано най-доброто в жилищното строителство.
  Колко често описваме желанието си за отмора, за лекота и удовлетворение с „да отдъхна“, „да дишам спокойно“!
  ДИАМАНТ демонстрира, че в сърцето на динамичната и многолюдна София може да се поема дъх с лекотата, която иначе усещаме само сред природата. При това без страх от алергени! Отличните изолационни материали, безупречно уплътнените врати, качествената дограма – всичко това осигурява защита от неблагоприятни въздействия, както и ниско енергопотребление, намалени разходи. Ключът към свежестта обаче са иновативните системи за рекуперация (възстановяване, възвръщане) на въздуха. Те са създадени с идеята, че съвременното жилище може и трябва да диша! То не е запечатано от външния свят, а е снабдено със своеобразен филтър, допускащ само полезното за човека.
 • Рекуперацията е процес на контролирана механична вентилация: отработеният въздух от помещенията се извежда и филтрира, за да не се замърсява външната среда. Неговата температура се използва за затопляне или охлаждане на внасяния отвън въздух. Двата въздушни потока никога не влизат в пряк контакт! Това топлинно взаимодействие предотвратява енергийни загуби. Като цяло висококачествените рекуператорни системи спестяват повече енергия, отколкото използват, тоест те са икономични и щадящи околната среда.
  На свой ред въздухът, подаван вътре в помещенията, преминава през система на много по-фини филтри, за да се отстранят полените, вредните газове и фините частици, за които се говори с все по-основателна тревожност. Защитата от неприятни миризми и застоял въздух вече не се изразява в епизодично и несъвсем ефективно проветряване чрез отваряне на прозорците. С винаги пречистен въздух, тези жилища се зареждат с планинска свежест. Като се има предвид качеството на въздуха вътре в жилището, се подразбира и че то е особено подходящо за деца и за хора, предразположени към алергии, бронхит, астма и други.
  Подобряването на микроклимата чрез рекуперационни системи се извършва при минимален разход на енергия, с несъмнен положителен ефект и без никакъв страничен дискомфорт. За да се гарантира, че затворените врати не пречат на въздушния поток, пресният въздух се подава над касите на вратите, през акустично обработени отвори в непосредствена близост до климатичните тела.
Затвори