ПРИМА
кв. "Младост 1"
Назад
  • ДОМ НА МИР И ЛЮБОВ

    Спомням си един мой приятел от Куба – Омар Хорхе Родригес Лучио Хосе Рамирес Оласабъл... „Това са моите предци от шест поколения назад”, с гордост ми заявяваше той и беше готов да ми разказва легенди за всеки от тях. И така е в Испания, Португалия и цяла Латинска Америка. Отскочим ли до другия край на света – в Китай, Япония, Корея и цял Индокитай, във всеки дом, хотел или дори ресторант още от антрето ще ви посрещне Олтарът на предците, в който върху дървени таблици с калиграфско писмо са изписани имената на всички мъже от рода и техните семейства. „Най-важното за нас е да има мир, любов, разбирателство и приемственост между поколенията. Има ли синовна почтителност и бащино уважение към децата императорът може да управлява държавата със спуснати ръкави”, разказваше ми професор Ту, директор на Института по фолклор и етнография от Виетнам. При това не ми разкриваше нищо ново, а просто цитираше мъдреца Конфуций, живял в Поднебесната империя VI века преди Христа...

    Повечето български семейства също съставят с грижовност и „отглеждат” с гордост своето Родословно дърво. И въпреки, че сме народ, преживял много размирни и променливи времена, именно родовата памет ни е съхранила през вековете на това буреносно кръстовище – Балканите. Затова и всички ние от Артекс проектираме и строим сгради, в които да намерите Вашия земен дом, който да приютява и събира под един покрив здрави и крепки семейства, закърмени с мир и любов, които тачат семейните традиции и множат солидния капитал на рода си поколения наред.

    Иван А. Тодоров
  • ХАРМОНИЯ НА ОБИТАВАНЕ

    Сграда Йерусалим се намира на престижно място, топ локация, до която се стига по широки и светли булеварди (първи признак на лукса). Панорамните стъклени повърхности отнемат от усещането за тежест и създават чувство за лекота, въздушност и хармония. Специалните детайли по фасадата имат за цел да впечатляват и в същото време правят сградата неповторима по своя дизайн. Изключителният архитектурен нюх на архитектите от АРТЕКС създаде за пореден път една удивителна сграда, която се вписва в своята среда и в същото време се отличава със своята уникална архитектура и финес.
Затвори